Burning Midnight – eBog

Det er bestemt ikke, for jeg ikke har læst nogen bøger den seneste tid, at jeg ikke har fået skrevet nogen anmeldelser. Nærmere det faktum at denne “sommer” har været ualmindelig hektisk og uoverskuelig for mig. Ufrivillig arbejdsløshed samt et skrantende helbred har i noget tid holdt mig fra computeren. Men nu burde det værste være ovre, og skal “bare” finde et nyt job.

Her behøver jeg vel ikke engang at fortælle, hvor svært det er. Selv folk der kan arbejde fuld tid har problemer med at finde arbejde, men når du er bevilliget fleksjob og kan arbejde sølle 6 timer om ugen, er det ikke just fordi arbejdsgiverne står i kø ved døren. Men jeg giver aldrig op.

Sommeren har jo ikke budt på det bedste vejr, og jeg har brugt en hel del tid på sofaen, med Laika (hunden) og en god bog. Jeg har fået læst mig igennem en hel del ebøger fra ereolen global, og over de næste par uger, vil jeg dele de bedste med jer.

I dag starter vi med en bog, som virkelig overraskede mig. Tit sidder jeg og kigger de nyeste bøger igennem, og putter dem på huskelisten, som måske kunne være en god læseoplevelse. Da jeg faldt over Burning Midnight, var det første der tiltrak mig, at det ikke er en serie men for én gangs skyld, en enkelt stående bog.

Jeg tog chancen og lånte den, for da jeg altid vælger at læse den i min browser i stedet for at downloade, kan jeg altid aflevere den igen. Jeg vælger denne metode, da jeg sjældent er særlig længe om at læse mig igennem en bog, og når grænsen hedder 2 bøger af gangen, gider jeg ærligt talt ikke vente en måned på at den afleverer sig selv, før jeg kan låne noget nyt. Når jeg læser i min browser (Google Chrome) koster det ganske vist data, men det er begrænset hvor meget. Især her hjemme hvor min telefon kører på Wifi.

Men nu, til bogen.

David Sullivan er 17 år gammel. Vennerne kalder ham Sully. Han lever i en verden der til dels er meget normal, lige bortset fra at verden er fyldt af skjulte sfærer, og finder du to ens, kan du brænde dem ved at holde dem op mod din tinding, og få superkræfter.

For mange år tilbage, fandt Sully to kirsebær røde sfærer. Den farve var aldrig set før. Ingen vidste hvad de gjorde, og da rigmanden Alex Holliday tilbyde Sully 1 million for sfærerne, slår han til. Men da Holliday brænder sfærerne og intet sker, snyder han Sully og beholder pengene. Selvom de kirsebær røde sfærer ikke gav Holliday nogen nye superkræfter, udløste de til gengæld en ny bølge af sfærer. Nye sfærer med nye kræfter, større og vildere end nogensinde set før.

Sully arbejder nu på et lokalt loppemarked, for at tjene penge til ham og hans mor. Her sælger og køber han sfærer. Det er ikke noget fantastisk job, men det giver lige penge nok til at de kan klare sig.

Alex Holliday der imod, ejer butikker der nærmest har samme kult status som Apple Store. Og han leder altid efter nye muligheder for at gøre livet surt for Sully.

En dag mens Sully er på arbejde på markedet, møder han pigen Hunter. Hun bruger sine dage på at lede efter sfærer de steder, som ingen andre har ledt. Sammen begynder de at jagte sfærer, og en dag finder de en der overgår deres vildeste fantasi.

Bogen var, fra ende til anden, en ret god læseoplevelse som jeg varmt vil anbefale. På trods af at det er Will McIntosh’s første YA bog, er han sluppet vildt godt fra det. Jeg kunne mærke hvordan jeg sad og blev vildt gal i skralden hver gang Alex Holliday foldede sig ud. Sully var en sympatisk og god dreng, med en lille og solid gruppe venner, som man næsten ikke kunne andet end relatere til. Hunter kommer ind fra sidelinjen, er en lettere kold og lukket person, men som handlingen skrider frem, kommer man mere og mere ind under huden på hende. Bogen holder sig spændende fra første til sidste side og jeg sad på intet tidspunkt med følelsen af, at jeg havde regnet slutningen ud. Den var velskrevet og det var en dejlig oplevelse med en ny form for YA/Sci-fi.

Hardcover, 320 pages
Published February 2nd 2016 by Delacorte Press
Original Title: Burning Midnight
ISBN: 0553534106 (ISBN13: 9780553534108)
Edition Language: English

Bogen er læst på www.ereolenglobal.dk (en gratis biblioteksportal med bøger på engelsk)

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *