Bogbloggertræf 2016 (af Anne)

 

Bogbloggertræf 2016

Jeg havde været spændt, lige siden den dag vi tilmeldte os, til hvad der skulle ske til Bogbloggertræf. Som helt ny i blogger verden, anede jeg ikke hvad jeg skulle forvente. Tit er det uviste, nok til at give mig et angst anfald af kaliber, men må sige, at jeg er stolt af, at jeg kun gik i panik et par gange.

Vi var alle samlet i lokalerne på IVA og jeg tror aldrig nogensinde, jeg har set så mange kvinder samlet, på et sted, uden der har været udsalg på et eller andet. Vi venter bare på at dørene bliver åbnet. Det var lidt svært ikke at komme for tidligt. Ikke kun fordi vi havde overvurderet hvor lang tid det ville tage at køre der ud, men lige så meget, fordi vi begge var så spændte på, at komme afsted. Helle havde jo den klare fordel, at det er på IVA hun hver dag, slår sine folder, og kendte bygningen samt et par af tøserne. Den fordel, havde jeg ikke, jeg kendte absolut ingen, ud over min søster. Normalt er jeg en super snakkesagelig person, men når jeg står overfor så mange mennesker jeg ikke kender, klapper jeg helt i, hjernen lukker af og jeg skal være ekstremt heldig, hvis jeg overhovedet er i stand til at føre en samtale.

Lokalet, var simpelthen smukt og hyggeligt pyntet, i lilla. Og jeg eeeelsker lilla! Da jeg finder min plads ved bord nr. 3, står der simpelthen dagens første gave klar, Lene Dybdahls Skyriel….YES! Jeg har ikke læst nogen bøger på dansk, i meget lang tid, da jeg holder mig mest til engelske eller ebøger. Men glæden over denne bog, er enorm. Det er faktisk svært for mig, ikke at sætte mig til at læse den med det samme! Helle to the rescue, hun kommer og spørger om hun ikke skal sætte den ud i sit skab. Jeg takker pænt ja, for er der noget jeg med sikkerhed er, så er det klumset, og det havde ikke taget mig lang tid at vælte bogen med blot et enkelt blik og med ren domino effekt, alle drikkevarer på hele bordet. Tak Helle, fordi du kender mig så godt.

Hurtigt viser det sig dog, at dem jeg sidder ved bord ved, snakker løs med hinanden og noget af skrækken forsvandt langsomt.

Tiden kom til spisning og en overraskelse. Der var nemlig en hemmelig gæst. I løbet af ugen, var der blevet gættet løst på Bogbloggertræf facebook siden, om det måske var Katja Berger eller Malene Sølvsten. Begge skriver fantasy og er nye forfattere. Det blev afsløret hvem gæsten var, ved at der lå en bog gave på bordet til os alle. Det var Ravnenes Hvisken, af Malene Sølvsten. Jeg var ikke blevet skuffet, uanset hvem der var dukket op. Malene fortalte vidt og bredt om bogen, hvor den foregår og hele det at skrive en bog, få den udgivet og selve redigeringsprocessen. Det var sindssygt spændende.

Det var bare generelt nogle rigtig fascinerende forfattere der var inviteret til arrangementet, og der var sjældent et kedeligt øjeblik. Der blev snakket om vidt og bredt ved bordene, og i pauserne, og det var bare så super hyggeligt.

09-mie

Senere kom turen til  Mie Møller Nielsen, der er oversætter og redaktør ved DreamLitt.

At høre hende fortælle om opgaven, det er at oversætte en bog fra engelsk til dansk, var noget af en oplevelse. Især for mig, som tit selv har overvejet, om det var noget jeg måske kunne arbejde med selv. Hele processen blev beskrevet, fra start til slut, og må sige at Mie imponerer mig. Hun har både fuldtidsjob og oversætter i sin fritid. Wow. Så brænder man virkelig for det.

 

2016-09-24-15-08-47

2016-09-24-15-19-32

Senere kom kagen, den alle har talt om, delt billeder af, og jeg har tænkt mig at gøre det samme. Evas kagerier havde fremtryllet, ikke bare en kage der var en fryd for øjet men ligeledes for ganen. Mums siger jeg bare. Og en ting er sikkert, jeg elsker kage, og jeg elsker absolut kage fra Evas kagerier!

 

Til slut skal der lyde et kæmpe tak til arrangørerne. I har virkelig stablet et fantastisk arrangement på benene, og jeg vil sige et stort tak, fordi jeg fik fornøjelsen af at deltage. Det er bestemt ikke sidste gang. Man er ikke i tvivl om, at i 3 brænder for bøgerne, for arrangementet og for at dele ud af glæden til alle omkring jer. Jeg har ikke andet end store roser til jer alle, for arrangementet som helhed. Man blev i den grad forkælet som deltager, både med de besøgende forfattere, kagen, den lækre frokost og det kæmpe haul af bøger (som jeg måtte skaffe en ekstra bogreol til)

Arrangører:
Irene Elisabeth Jensen (Boghunden) | Michelle H. Lindberg (The Small Wonders of Life) | Simone Hagemann (Boghjørnet)

Ligeledes skal der lyde et kæmpe tak, til alle sponsorerne. Jeg tror ikke i aner, hvor meget jeg værdsætter alle de ting jeg har fået med hjem. Hvem der har sponsoreret hvad, kan der læses meget mere om i bunden af dette indlæg.
Jeg mødte en masse nye mennesker, fik mig én på opleveren og kunne gå hjem med et kæmpe smil på læben og armene fyldt med bøger.

Grunden til den sene ankomst af mit indlæg, har skyldtes at de sidste par uger for mit vedkommende, har stået på sygdom, smerter og kronisk hovedpine. Så det er ikke lysten til at sætte sig foran computeren der har manglet, nærmere overskuddet. Nu vil jeg så gå i gang, med at læse den første bog fra træffet, Malene Sølvstens, Ravnenes Hvisken

Sponsorer:
Bog & idé Aalborg, Østeraa | Forlaget Facet | Gads forlag | Gyldendal | Jentas | Lindhardt & Ringhof | Nicole Boyle Rødtnes | Plusbog | Politikens Forlag | Rosinante & Co. | Storytel | Turbine | Tellerup | Dansk bibelselskab | Lotte Petri | Marie-Louise Rønning | Nick Clausen | Pernille Vørs | Tellerup | Evas kagerier

Forfattere, hemmelig gæst og oversætter:
Marie-Louise Rønning | Nanna Foss | Nick Clausen | Pernille Vørs | Malene Sølvsten | Mie Møller Nielsen

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *