Bogbloggertræf 2016 (Helle) del 1 af 2

– En super fed og hyggelig oplevelse! 😀

I lørdags var jeg og søster Anne, som også blogger på triaden.dk, for første gang til Bogbloggertræf. Da jeg til dagligt læser på en kandidat-uddannelse i de selvsamme bygninger, som træffet fandt sted, følte jeg mig helt hjemme på stedet, men som ny blogger var det da også en del intimiderende at være omgivet af så mange rutinerede bloggere og forfattere.

Vi blev budt velkommen af de tre skønne arrangører Irene Elisabeth Jensen (Boghunden), Michelle H. Lindberg (The Small Wonders of Life) og Simone Hagemann (Boghjørnet). Og fandt vores pladser ved bordene, der var fint pyntede blandt andet med et eksemplar af fantasy-bogen Skyriel til os hver.

01-borddaekning

Der var fire lange borde, og ved hvert bord sad en af fire forfattere, Marie-Louise Rønning, Nanna Foss, Nick Clausen og Pernille Vørs, der også deltog i træffet.

Mens vi med spænding ventede på den hemmelige gæst, gik vi ombord i den lækre buffet. Og da vi havde fået lidt at spise, skulle den hemmelige gæst afsløres. Vi havde fået nogle hints i løbet af ugen til hvem det kunne være blandt andet, at det var en kvindelig debuterende forfatter, hvis anden bog udkommer i 2017. Mit gæt var, at det var Katja Berger – men det var det ikke.
Afsløringen foregik ved, at der på bordet lå et indpakket eksemplar til os hver af forfatterens bog. Og så var det ellers tid til at pakke op, og den hemmelige gæst blev afsløret til at være…..Malene Sølvsten og bogen var Ravnenes Hvisken del 1. Jeg synes, at det var en rigtig fed måde, at afsløre den hemmelige gæst på, og blev rigtig glad, for bogen, som jeg har hørt meget godt om, og som jeg rigtig gerne vil læse.

02-den-hemmelig-gaest-bogen

Dernæst fulgte en spændende beretning om Malenes vej til at få sin bog udgivet. Det foregik som en interviewsamtale mellem Irene og Malene, hvor Malene blandt andet fortalte om, hvordan hendes mor på omkring 70 år og hendes mors veninde, der er store fans af fantasy-bøger, hjalp hende med at test-læse bogen – sikke en sej mor! Malene fortalte også om, hvordan den by, som bogen finder sted i, er inspireret af Brønderslev, hvor hun selv er opvokset.

03-signering-af-ravnenes-hvisken

Bagefter var der selvfølgelig mulighed for at få signeret sin bog!. 🙂

Der var to gange i løbet af dagen udtrækning af forskellige boggaver fra blandt andre de fire deltagende forfattere. Jeg var så heldig at vinde bogen Helbrederen (Lysets Kvinder del 1), skrevet af Marie-Louise Rønning, som jeg ikke har læst før. Den ser jeg meget frem til at læse og den er allerede “reserveret ud” til min søster, så snart jeg har læst den. 😉

07-boeger

Så fik vi lige en mega-nice pose med masser af bøger, deriblandt De 7 Synder af Katja Berger og Skyggernes Dronning af C. J. Redwine, som jeg glæder mig rigtig meget til at læse! 🙂

Og så var der mulighed for at få signeret bøger af de fire deltagende forfattere. Jeg fik signeret den bog, jeg havde vundet samt en bog, der var i min bookiebag, Mareridt og Myrekryb af Nick Clausen.

08-kagen08-kagen-skaeres

Og så var det tid til kaffe, te og kage. Og jeg bliver simpelthen nødt til at sige, Wow! Sikke en flot kage som Michelles mor Eva (Evas kagerier) havde fremtryllet! Det var næsten en skam at skære i den. Men den smagte bare rigtig godt, yum yum! 🙂

09-mie

Dernæst fulgte et virkeligt interessant oplæg ved Mie Møller Nielsen, der er oversætter og redaktør ved DreamLitt. Hun fortalte omkring det at være oversætter på Brandon Sandersons serie Fortropperne (The Reckoners på engelsk), samt hvad der dermed følger af udfordringer. Det var let at mærke Mies passion for det at oversætte, og hun fortalte da også, at det ikke er noget, hun gør for pengenes skyld. Lige nu arbejder hun i sin fritid med at oversætte 3. del i den fornævnte serie.

Efter Mies oplæg var der en åben debat uden faste emner, så der blev diskuteret vidt og bredt omkring, hvad der rør sig indenfor den danske bogblogger-verden lige nu. Hvad kan man eksempelvis gøre for at bevare sin integritet, når en forfatter eller et forlag beder en om at ændre i en anmeldelse eller reagerer negativt på en anmeldelse af en bog, man ikke brød sig om? Derudover var nogle af emnerne; brug af stjerner/hjerter vs. ingen stjerner/hjerter, hvorvidt det er velkomment at forfattere kommenterer på ens anmeldelser på de sociale medier samt om de danske bogbloggere måske er blevet for dårlige til at kommentere på hinandens blogge.

11-bookiebag-nr-2

Inden arrangørerne sagde farvel og tak for denne gang, trak de, bogstavelig talt, gardinet fra for endnu en bookiebag…! Sikke en dejlig overraskelse. 😀 jeg troede ikke, at der ville være mere, med alt det vi allerede havde fået. – Jeg skal vist hjem og have fundet noget mere plads i min bogreol. 😉

Det var rigtig hyggeligt at møde nogle andre bogbloggere. Jeg er ny indenfor det med at blogge og kendte kun et par stykker af de andre i forvejen (primært gennem IVA i Aalborg), så det var virkeligt dejligt at blive taget så godt imod, og få sat ansigt på så mange af de danske bogbloggere. Det var desværre ikke alle, jeg fik hilst på, men de af jer, jeg fik hilst på, fik jeg en meget positiv opfattelse af. 🙂

Alt i alt var det en rigtig dejlig og hyggelig dag, og jeg ser meget frem til at komme igang med at læse de spændende bøger, jeg fik med mig hjem i dag.

12-farvel-og-tak-for-denne-gang

Tak til arrangørerne, forfatterne, de andre bogbloggere og sponsorerne! 🙂
I mit næste indlæg vil jeg præsentere de bøger, jeg var så heldig at få med hjem i lørdags. 🙂

 

Arrangører:
Irene Elisabeth Jensen (Boghunden) | Michelle H. Lindberg (The Small Wonders of Life) | Simone Hagemann (Boghjørnet)

Sponsorer:
Bog & idé Aalborg, Østeraa | Forlaget Facet | Gads forlag | Gyldendal | Jentas | Lindhardt & Ringhof | Nicole Boyle Rødtnes | Plusbog | Politikens Forlag | Rosinante & Co. | Storytel | Turbine | Tellerup | Dansk bibelselskab | Lotte Petri | Marie-Louise Rønning | Nick Clausen | Pernille Vørs | Tellerup | Evas kagerier

Deltagere:
Amalie Juul Fahnøe Hansen (Adventures of a booknerd) | Amanda Emma Nissen-Bækdahl (Frk. Litteratur) | Anne Mette Bach Jeppesen (Deungesord.dk) | Bente Skou (Trolderier) | Bjørg Pipaluk (Pipalukbooks) | Camilla Dahl Nielsen (Words by Cami) | Caroline Thomassen (Mit Bogunivers) | Christina Ruskjær (Ruskjærs bøger) | Eva Munk Nielsen (Eva Lucia – reviews of lyrics, poetry & literature) | Iben Jakobsen (Borough of Books) | Josefine Mayann (Josefine May og Lushesbooks) |  Julie Mørup (Julie The Book Cat) | Karin Hald (Skrivepulten) | Karina Petersen (Crossing Journeys) | Kirsten Bloch (Læsehest med fantasy) | Kirstine Sø Dieckmann (Thoughts in purplue) | Kristine Davidsen (Readerprocess og Lushesbooks) | Line Dalbro (Min forestilling om hvad paradis er) | Lisbeth Vestergård (Moonlit Madness) | Lone Maj Knudsen (Krimihjerte) | Louise Hede (Kære dig) | Luna Sarah Mørup (Lunas kaffekrog) | Malene Hulgaard (Wondrous Bibliophile) | Marie Lorentzen (Deungesord.dk) | Marie Thyssen Feddersen (LitteraturLyst) | Melani Høyrup (Mit liv, Min blog) | Mette Jessen (Bøgernes Univers) | Mette Sofie (Bogoplevelsen) | Mia Krone Jørgensen (Readers Wall) | Nena Funk Skov (Nena Skov) | Pernille Thoustrup Jensen (Bare et kapitel mere) | Regitze Xenia Rokkedahl (Bookish Love Affair) | Rikke S. F. Simonsen (Flyv med mig) | Sabina Hymøller (Frk. Hyms) | Sofie Marie Slott Thorborg (Bogslottet) | Susanne Hou (Sus’ bogblog) | Tanja Laursen (Ajnat) | Xenia Svensson (Xenia’ s Bogblog)

Forfattere, hemmelig gæst og oversætter:
Marie-Louise Rønning | Nanna Foss | Nick Clausen | Pernille Vørs | Malene Sølvsten | Mie Møller Nielsen

You may also like

2 kommentarer

  1. Hvor er jeg glad for at læse, at du havde en god dag. Og at den hemmelige gæst ikke skuffede – selvom det ikke var Katja. Jeg glæder mig desuden virkelig til at høre, hvad du synes om “Ravnenes hvisken” 😀

    1. Den hemmelige gæst skuffede helt sikkert ikke! 😀 Og jeg glæder mig til at få læst hendes bog. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *