Regnen af Virginia Bergin

En enkelt dråbe kan slå dig ihjel…

I Regnen følger man den britiske teenagepige Ruby og hendes kamp for at overleve i en verden, hvor en enkelt dråbe regn kan slå et menneske ihjel.

Under en fest hos en klassekammerat begynder det at regne, og Ruby slipper med nød og næppe med livet i behold. Det viser sig nemlig, at der er noget i regnen, der slår folk ihjel, blot de får den mindste dråbe på huden. Ruby må nu gøre, hvad hun kan for at overleve i denne nye skræmmende verden.

Regnen

Jeg læste det meste af denne bog en dag, hvor det øsregnede, hvilket var med til at skabe en helt perfekt stemning. Havde en helt paranoid følelse, da jeg senere på dagen skulle ud at købe ind…for det dryppede stadig lidt fra himlen…

Ruby var i starten af bogen en person, som jeg kunne blive virkeligt irriteret på. Blandt andet den måde hvorpå, hun havde utroligt travlt med at finde ud af, hvordan hun nu skulle få fat på sin mobiltelefon, som blev efterladt hjemme hos vennen Zak, da regnen begyndte. Hun føler, at hun har behov for den – til trods for at både mobilnettet og internettet er nede – i en sådan grad, at hun er parat til at risikere sit eget og sin stedfars liv for at hente den.

“Hvis vi bare kunne komme ind i bilen uden at blive våde – altså, hvis nu vi tog den enorme paraply, som mor brugte til at holde hende og Henry tørre, når han sad i klapvognen – og så kunne vi bare gøre ind i carporten hjemme hos Zak … “ (Citat – inkl. stavefejl – s. 75)

Karaktererne foretager sig i det hele taget, til at begynde med, nogle ret ulogiske valg, blandt andet da de er løbet tør for drikkevarer og skal ud af deres hus for at finde noget mere at drikke. Det var med til at irritere mig ret meget, da det fik karaktererne til at virke utroligt uintelligente.
Derudover var der andre ting i bogen, der ikke gav så meget mening, men det forsøgte jeg at ignorere, så jeg bedre kunne nyde bogen.

Til trods for de mindre irritationsmomenter og ting i bogen, der ikke gav så meget mening, er det alt i alt en rigtig spændende ungdomsbog, som jeg vil glæde mig til at læse efterfølgeren til – enten på engelsk eller dansk.

Jeg giver bogen 5 ud af 6 stjerner

Farm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lillestar-gr

Titel/Originaltitel: Regnen/The Rain
Forfatter: Virginia Bergin
Serie: The Rain, #1
Udgivet: 2016
Udgave: Paperback
Antal sider: 408
Forlag: Turbine
Læst på: Dansk
Kilde: Lånt på biblioteket
Genre: Apokalyptisk/post-apokalyptisk, young adult

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *