Harry Potter and the Cursed Child af J.K. Rowling

Anmeldt af: Anne

The boy who lived, vender tilbage, med en familie

Til min fødselsdag i år var der ikke noget, jeg ønskede mig mere end den 8. bog i serien om Harry Potter. Dog er den ikke helt, som de andre, idet at der er tale om et manuskript til et skuespil. Dette gør absolut ikke bogen mindre værd at læse, tværtimod.

Vi følger i bogen Harry og Ginnys søn Albus. Han skal nemlig starte på Hogwarts, og det er han mere end bare nervøs for. For hvordan skal man lige gebærde sig på sin nye skole, når man føler, man skal gå i sin fars fodspor?

Albus er inderligt bange for, at han ikke skal ende op i Gryffindor, som hans far gjorde. Og trods Harrys forsikringer om, at de andre huse er mindst lige så gode, har Albus sine tvivl.
Storebror James går allerede på Hogwarts og gør absolut intet for at hjælpe stakkels Albus. Og da dagen oprinder, og fordelingshatten lander på Albus hoved, kommer det som en overraskelse for alle, da han placeres i Slytherin.

Bogen byder, på nye oplevelser, og mange glade gensyn. Hermione, Ron, McGonagall, Draco og min egen favorit, Neville Longbottom.
At have brugt sommeren, eller hvad man nu skal kalde det, vi har haft, i selskab med alle de gamle “venner” på Hogwarts har været fantastisk, og jeg vil give bogen min varmeste anbefalinger.

Jeg er en af de heldige, der fik lov at vokse op med Harry Potter. Det passede altid med, at bøgerne udkom præcis som min sommerferie startede, først i folkeskolen og senere på Handelsskolen. Havde det dog ikke været for min søster Helle, var jeg nok ikke kommet i gang med dem så tidligt, som jeg gjorde. Jeg husker spændingen, op til at bogen blev sat til salg, og de lange sommerdage, jeg brugte på græsset i haven med næsen begravet. Jeg husker den sommer, vi var på ferie i Norge, hvor jeg måtte tvinge mine forældre til at forlade hytten på bjerget og køre til den nærmeste by Rjukan, for at jeg kunne købe den (den var her, som sendt fra himmelen, da den eneste anden form for underholdning, der var i hytten, var et spil “Kaste Gris”, som var ved at få mig til at Kaste Op).

Den sommer, hvor jeg fik overtalt søster til at tage med til midnatsåbent, i Bog og Idé, og alligevel faldt i søvn, da jeg kom hjem, og især den sommer hvor jeg havde fornøjelsen af selv at stå som sælger i Bog og Idé (en meget kort karriere) og til midnat at åbne dørene for en flok udklædte og glade børn.

Alt i alt, har Harry Potter været så stor en del af min barndom og ungdom, at den ikke kan undgå at følge mig ind i mit voksenliv.

6 ud af 6 stjerner

Farm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lille

Titel: Harry Potter and the cursed child
Forfatter: J.K. Rowling
Oprindeligt sprog: Engelsk
Læst på: Hardback
Antal sider: 330
Land: England
Forlag: Little Brown
Genre: Eventyr
ISBN: 978-0-7515-6535-5

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *