Snedronningen af H. C. Andersens

Snedr

Jeg kan indimellem godt lide at læse gamle eventyr, jeg synes, der er noget helt specielt og hyggeligt ved dem, og de giver mig en form for ro, mens jeg læser.
Snedronningen blev første gang udgivet i 1844 sammen med andre eventyr af H. C. Andersen.
Det er ikke første gang jeg læser Snedronningen, som så mange andre har jeg i folkeskolen været ude i et større analysearbejde af dette eventyr – jeg har dog lykkeligt glemt det meste. Eventyret er for mig en fortælling om to børn, der på hver deres vis får verden at se. Der er, som i meget andet af H. C. Andersen, referencer til tro og Gud, og en essentielt del er eventyret handler også om det gode og det onde.
Jeg kan anbefale den, hvis man nyder at bruge omkring en times tid på et eventyr, der forventer, at man tænker lidt over, hvad der står skrevet, men samtidig også gerne vil have en fuldendt historie.  

Farm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lillestar-grstar-gr

snedr 2

Titel på bog: Snedronningen i Eventyr og Historier (2000)
Forfatter: H. C. Andersens
Oprindeligt sprog: Dansk
Læst på: Dansk
Antal sider: 35
Genre: Eventyr
Land: Danmark
ISBN: 978-87-11-41521-4

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *