Stå Fast af Svend Brinkmann

“Jo, der findes dårligt vejr, fætter Højben, og når det er dårligt, er det befriende at kunne brokke sig over det, mens man sidder inde og drikker varm te!” s. 49.

Stå fast er skrevet af Svend Brinkmann, som vil gøre op med tidens udviklingstvang. Han går i kødet på den positive psykologi og den personlige udvikling.
Jeg synes bogen har nogle rigtig gode pointer. Jeg er især glad for afsnittet om, at man gerne må brokke sig.

“Det er rart at være sammen om at brokke sig, det giver indhold til samtaler og et vist sammenhold, at der er noget, vi kan brokke os over sammen.” s. 48.

Jeg kan selv godt lide at brokke mig, tit om vejret eller som pt. hvor der er alt for mange “nyheder” om Pokémon GO. Også afsnittet om, at man ikke nødvendigvis skal kunne finde noget positivt i alt, er noget, jeg virkelig synes er dejligt at høre, for nogle gange er ting bare noget lort, man ikke får noget ud af. Der er selvfølgelig meget mere at tage med, jeg kan kun anbefale at læse den, selvom det til tider bliver lidt for filosofisk for mig, og der bliver kastet lidt rundt med nogle forskellige navne, men udover det har jeg klart fået nogle nye perspektiver at se samfundet med.
Jeg kan meget godt lide den tanke, at jeg fin nok, som jeg er – og ikke har brug for at udvikle mig til mere.   

Farm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lilleFarm-Fresh_bullet_star-lillestar-gr

Titel på bog: Stå Fast – Et opgør med tidens udviklingstvang
Forfatter: Svend Brinkmann
Udgivet: 2014
Oprindeligt sprog: Dansk
Læst på: Dansk
Antal sider:156
Genre: Filosofi
Land: Danmark
Forlag: Gyldendal Business
ISBN: 978-87-02-16175-5

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *